Malzemeleri:
3 adet orta
boy patates, 250 gr az yağlı kıyma, 1 adet kırmızı biber, 1 adet soğan, 4 diş
sarımsak, 1 adet orta boy domates, 3 adet yeşil biber, 1.5 yemek kaşığı domates
salçası, kırmızı biber, karabiber, tuz, zeytinyağı.
Süslemesi
için; 3 adet yeşil biber, 2 adet orta boy domates.
Hazırlanışı:
Patatesler çok kalın
olmamak kaydıyla yuvarlak bir şekilde doğranıp sıvı yağda sararıncaya kadar
kızartılır. Diğer bir tarafta soğan, sarımsak,
yeşil biber ve kırmızı biber ince doğranarak zeytinyağında kavrulur. Kavrulan
bu malzemelerin üzerine kıyma, salçanın yarısı, tuz ve diğer baharatlar ilave
edilip kavurma işlemine devam edilerek yemek için gerekli olan harç hazırlanır.
Son olarak bir adet domates rendelenip harca eklenir ve baharatları da ilave
edilerek karıştırılır.
Hazırlanmış olunan bu
harç boşluk kalmayacak şekilde borcamın tabanına sıralanan kızarmış patateslerin
üzerine yayılır. Dilimlenmiş domatesler ve
halka halka kesilmiş yeşil biberlerle süslenir. Eldeki salça suda ezilip
eritilerek patateslerin üzerine çıkmayacak şekilde borcamın bir kenarından
yemeğe ilave edilerek 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder