20 Mart 2014 Perşembe

PATATES OTURTMASI:


 

Malzemeleri:

3 adet orta boy patates, 250 gr az yağlı kıyma, 1 adet kırmızı biber, 1 adet soğan, 4 diş sarımsak, 1 adet orta boy domates, 3 adet yeşil biber, 1.5 yemek kaşığı domates salçası, kırmızı biber, karabiber, tuz, zeytinyağı.

Süslemesi için; 3 adet yeşil biber, 2 adet orta boy domates.

Hazırlanışı:
Patatesler çok kalın olmamak kaydıyla yuvarlak bir şekilde doğranıp sıvı yağda sararıncaya kadar kızartılır.  Diğer bir tarafta soğan, sarımsak, yeşil biber ve kırmızı biber ince doğranarak zeytinyağında kavrulur. Kavrulan bu malzemelerin üzerine kıyma, salçanın yarısı, tuz ve diğer baharatlar ilave edilip kavurma işlemine devam edilerek yemek için gerekli olan harç hazırlanır. Son olarak bir adet domates rendelenip harca eklenir ve baharatları da ilave edilerek karıştırılır.

Hazırlanmış olunan bu harç boşluk kalmayacak şekilde borcamın tabanına sıralanan kızarmış patateslerin üzerine yayılır. Dilimlenmiş domatesler ve  halka halka kesilmiş yeşil biberlerle süslenir. Eldeki salça suda ezilip eritilerek patateslerin üzerine çıkmayacak şekilde borcamın bir kenarından yemeğe ilave edilerek 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder