18 Mart 2014 Salı

ET SOTE


 MALZEMELER:

1 kg kuşbaşı doğranmış dana eti
6,7 adet yeşilbiber,
3 adet orta boy domates
2 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
3,4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
Karabiber, kekik
Bir çay bardağı sıvı yağ
Tuz

YAPILIŞI:

Etler bir tencerede bir bardak su ilave edilerek suyunu çekene kadar pişirilir. Domateslerin kabukları soyulup küp küp, yeşilbiberler halka halka, Maydanoz ince ince, kuru soğan ve sarımsak yemeklik olarak doğranır.

Geniş ve derince bir tavada soğanlar sıvı yağda yumuşayıncaya kadar kavrulur. Yeşilbiber ve sarımsak ilave edilip bir süre daha kavurma işlemine devam edilir. Salça ilave edilerek karıştırılır ve haşlanmış etler tavaya alınır. Etlerle birlikte kavurma işlemine devam edilir. Pişmeye yakın domatesler ilave edilir tuz, karabiber ve kekik eklenerek karıştırılıp üzerine iki bardak sıcak su ilave edilip ağzı kapatılarak kısık ateşte 20 dakika  kadar pişirilir. Pişmeye yakın maydanozlar ilave edilir. Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.

Recep Akıl tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder