MALZEMELER:
6,7 adet yeşilbiber,
3 adet orta boy
domates
2 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
3,4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı
domates salçası
Karabiber, kekik
Bir çay bardağı sıvı
yağ
Tuz
YAPILIŞI:
Etler bir
tencerede bir bardak su ilave edilerek suyunu çekene kadar pişirilir.
Domateslerin kabukları soyulup küp küp, yeşilbiberler halka halka, Maydanoz
ince ince, kuru soğan ve sarımsak yemeklik olarak doğranır.
Geniş ve
derince bir tavada soğanlar sıvı yağda yumuşayıncaya kadar kavrulur. Yeşilbiber
ve sarımsak ilave edilip bir süre daha kavurma işlemine devam edilir. Salça
ilave edilerek karıştırılır ve haşlanmış etler tavaya alınır. Etlerle birlikte
kavurma işlemine devam edilir. Pişmeye yakın domatesler ilave edilir tuz,
karabiber ve kekik eklenerek karıştırılıp üzerine iki bardak sıcak su ilave
edilip ağzı kapatılarak kısık ateşte 20 dakika
kadar pişirilir. Pişmeye yakın maydanozlar ilave edilir. Sıcak olarak
servis edilir. Afiyet olsun.
Recep Akıl
tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder