1-
MALZEMELER:
1,5 su bardağı arpa
şehriye
yeterince et suyu ya da su
2,5 yemek kaşığı sıvı yağ
yeterince et suyu ya da su
2,5 yemek kaşığı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz
YAPILIŞI:
Önce yağı tencereye koyup kızması beklenir. Ardından yarım bardak şehriye yağda kavrulur. Şehriyeler iyice esmerleşince kalan bir bardak şehriye de ilave edilir. Ancak tencereye eklenmiş olunan son şehriyelerin esmerleşmemesine dikkat edilmelidir. Şehriyeler kısa bir müddet daha kavurduktan sonra üzerine suyu ilave edilip tuzu atılarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Suyunu çektikten sonra tencerenin üzerine bez kapatıp on dakika kadar demlenmesi sağlanır. Daha sonra servis tabağına alınarak servis yapılır.
Not: Servis yapılırken istenirse pilav tabağına kuşbaşı doğranıp
sote edilmiş et de ilave edilebilir. Afiyet olsun
______________________
______________________
ARPA ŞEHRİYE PİLAVI:
2-
MALZEMELERİ:
2 su bardağı arpa
şehriye
2 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet domates
2 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet domates
1 su bardağı
haşlanmış nohut
Yeteri kadar tuz
Yeteri kadar tuz
YAPILIŞI:
Sıvı yağ ve margarinle birlikte bir bardak şehriye tencereye koyulup, pembeleşene kadar kavrulur. Daha sonra kalan şehriye de ilave edilip 5 dakika daha kavrulur. İki bardak et suyu (ya da su) ve rendelenmiş domates ve haşlanmış nohut ilave edilip karıştırılır. Kaynamaya başlayınca altı kısılıp 20 dakika daha pişirilir. Suyunu çektikten sonra sarılıp demlenmeye bırakılır. Afiyet olsun.
Sıvı yağ ve margarinle birlikte bir bardak şehriye tencereye koyulup, pembeleşene kadar kavrulur. Daha sonra kalan şehriye de ilave edilip 5 dakika daha kavrulur. İki bardak et suyu (ya da su) ve rendelenmiş domates ve haşlanmış nohut ilave edilip karıştırılır. Kaynamaya başlayınca altı kısılıp 20 dakika daha pişirilir. Suyunu çektikten sonra sarılıp demlenmeye bırakılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder