18 Mart 2014 Salı

ANKARA TAVA

Pek çok tarifi olmasına rağmen Aşağıdaki tarif Ankara Tava’nın en bilinen tarifidir. Biz de buraya bu tarifi aldık.

MALZEMELER:

350 gram kuşbaşı et 
2 adet orta boy domates
2 adet yeşil sivribiber 
1 adet kuru soğan
1 kâse arpa şehriye 
1 çorba kaşığı domates salçası 
Sıvıyağ 
Yeterince tuz

YAPILIŞI:

Uygun bir tavada kuşbaşı etler yağ ile sote edilir. İçine ince ince doğranan soğanlar ilave edilir. Etle birlikte yeterince sote edildikten sonra salçası konur, suyu ilave edilir ve pişmeye bırakılır.

Bu arada başka bir tencerede şehriyeler pirinç pilavı gibi kavrulur. Şehriyeler kavrulunca üzerine diğer tencerede kaynayan etlerin suyu konur. Pilavın pişmesine yakın suyu alınan etler de ilave edilir.

Bu arada iri şekilde doğranmış biber ve domatesler de sote edilirler. Pişen etler servis tabağına alındıktan sonra sote edilmiş domates ve biber eklenerek servise sunulur. Afiyet olsun.

DERLEME


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder