Pek
çok tarifi olmasına rağmen Aşağıdaki tarif Ankara Tava’nın en bilinen
tarifidir. Biz de buraya bu tarifi aldık.
MALZEMELER:
350
gram kuşbaşı
et
2
adet orta boy domates
2
adet yeşil sivribiber
1
adet kuru soğan
1
kâse arpa şehriye
Sıvıyağ
Yeterince
tuz
YAPILIŞI:
Uygun
bir tavada kuşbaşı etler yağ ile sote edilir. İçine ince ince doğranan soğanlar
ilave edilir. Etle birlikte yeterince sote edildikten sonra salçası konur, suyu
ilave edilir ve pişmeye bırakılır.
Bu
arada başka bir tencerede şehriyeler pirinç pilavı gibi kavrulur.
Şehriyeler kavrulunca üzerine diğer tencerede kaynayan etlerin suyu konur.
Pilavın pişmesine yakın suyu alınan etler de ilave edilir.
Bu
arada iri şekilde doğranmış biber ve domatesler de sote edilirler. Pişen etler
servis tabağına alındıktan sonra sote edilmiş domates ve biber eklenerek servise
sunulur. Afiyet olsun.
DERLEME
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder