Krep Hamuru İçin:
2 yumurta
2 su bardağı süt
4 tatlı kaşığı şeker
1 paket vanilya
6 tepeleme yemek kaşığı un
3 tatlı kaşığı kakao
İçi İçin:
2 su bardağı süt
4 tatlı kaşığı şeker
1 paket vanilya
6 tepeleme yemek kaşığı un
3 tatlı kaşığı kakao
İçi İçin:
Muz
Fındık Kreması
Üstü İçin:
Fındık Kreması
Üstü İçin:
Hazır çikolata sos
Ceviz
Ceviz
Yapılışı:
Krep hamuru için önce
yumurta ve süt sonra diğer hamur malzemeleri de eklenip mikserle karıştırılarak
krep hamuru hazırlanır. Bir teflon tavaya çok az sıvıyağ dökülüp tava iyice
ısıtılır. Krep hamurundan tavaya çok ince olacak şekilde dökülüp arkalı önlü
kızartılır. Tüm hamur bitene kadar bu işleme devam edilir.
Sonra her bir krebin
içine fındık kreması sürülüp bir büyük muz bir ucundan başlanıp krepe sarılır.
Bu işlem bütün kreplere aynı şekilde uygulanır. Bir kaç saat buzdolabında
dinlendirildikten sonra. Çikolata sosu ve ceviz ile süsleyip soğuk olarak
servis yapılır.
Not: Bu hamurdan yaklaşık 8-9 krep çıkacaktır. Muz miktarı çıkan krep adedince ayarlanabilir.
Not: Bu hamurdan yaklaşık 8-9 krep çıkacaktır. Muz miktarı çıkan krep adedince ayarlanabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder