18 Mart 2014 Salı

MUZLU KAKAOLU RULO KREP



Krep Hamuru İçin:

2 yumurta
2 su bardağı süt
4 tatlı kaşığı şeker
1 paket vanilya
6 tepeleme yemek kaşığı un
3 tatlı kaşığı kakao

İçi İçin:

Muz
Fındık Kreması


Üstü İçin:

Hazır çikolata sos
Ceviz



Yapılışı:

Krep hamuru için önce yumurta ve süt sonra diğer hamur malzemeleri de eklenip mikserle karıştırılarak krep hamuru hazırlanır. Bir teflon tavaya çok az sıvıyağ dökülüp tava iyice ısıtılır. Krep hamurundan tavaya çok ince olacak şekilde dökülüp arkalı önlü kızartılır. Tüm hamur bitene kadar bu işleme devam edilir.


Sonra her bir krebin içine fındık kreması sürülüp bir büyük muz bir ucundan başlanıp krepe sarılır. Bu işlem bütün kreplere aynı şekilde uygulanır. Bir kaç saat buzdolabında dinlendirildikten sonra. Çikolata sosu ve ceviz ile süsleyip soğuk olarak servis yapılır.

Not: Bu hamurdan yaklaşık 8-9 krep çıkacaktır. Muz miktarı çıkan krep adedince ayarlanabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder