MALZEMELER:
Yarım
kilo çekirdekli kuru kayısı
Yarım
paket margarin
1,5
su bardağı su
YAPILIŞI:
Kayısıları yıkayıp teflon tencereye alın.
Üzerine 1,5 bardak su ekleyerek kaynatın. Bir taraftan başka bir tavada
margarini eritin. Kayısıların suyu yarıya inecek kadar kısık ateşte
kaynadıktan sonra erittiğiniz margarini ekleyip 5-10 dakika kavurup ateşten
indirerek başka bir kaba alın ve sıcak olarak servis yapın.
Sade olarak yenilebildiği gibi İstenirse
çeşni olarak üzerine ceviz de serpilebilir. Eğer kalmışsa kalanı buzdolabında
muhafaza edip yenileceği zaman içindeki margarin nedeniyle yeniden
ısıtılmalıdır. Afiyet olsun.
Not: Şeker eklemeye gerek
yok kayısının tadı yeterli olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder