18 Mart 2014 Salı

KURU KAYISI YAĞLAMASI


MALZEMELER:

Yarım kilo çekirdekli kuru kayısı
Yarım paket margarin
1,5 su bardağı su

YAPILIŞI:

Kayısıları yıkayıp teflon tencereye alın. Üzerine 1,5 bardak su ekleyerek kaynatın. Bir taraftan başka bir tavada margarini eritin. Kayısıların suyu yarıya inecek kadar kısık ateşte kaynadıktan sonra erittiğiniz margarini ekleyip 5-10 dakika kavurup ateşten indirerek başka bir kaba alın ve sıcak olarak servis yapın.

Sade olarak yenilebildiği gibi İstenirse çeşni olarak üzerine ceviz de serpilebilir. Eğer kalmışsa kalanı buzdolabında muhafaza edip yenileceği zaman içindeki margarin nedeniyle yeniden ısıtılmalıdır. Afiyet olsun.


Not: Şeker eklemeye gerek yok kayısının tadı yeterli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder