2 adet Tavuk Göğüs
Eti, 6 adet patlıcan, 2 adet orta boy kuru soğan, 2 adet orta boy domates,
2 adet yeşil biber, 3 diş sarımsak, Yarım
demet maydonoz, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 2
yemek kaşığı sıvı yağ, Tuz, karabiber
YAPILIŞI
Patlıcanlar, saplı
olarak çizgili şekilde soyulur ve tuzlu suda bekletilir, daha sonra kurulanarak
kızgın yağda ters yüz edilerek kızartılır.
Diğer
taraftan tavuk göğüsleri küp küp doğranır. Sıvı yağda suyunu bırakıp çekene
kadar pişirilir. Üzerine ince kıyılmış soğan, karabiber, tuz ve sarımsak
eklenir ve kavrulur.
Daha
sonra doğranmış yeşilbiber, domates, domates salçası ve 1 bardak sıcak su
eklenip 15 dakika pişirilir.
Kızartılmış
olan patlıcanların ortaları uzunlamasına kesilir ve ortalarına tavuklu içten
konulur. 175 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder