18 Mart 2014 Salı

TAVUKLU KARNIYARIK

 MALZEMELER:



2 adet Tavuk Göğüs Eti, 6 adet patlıcan, 2 adet orta boy kuru soğan, 2 adet orta boy domates, 2 adet yeşil biber, 3 diş sarımsak, Yarım demet maydonoz, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, Tuz, karabiber

YAPILIŞI

Patlıcanlar, saplı olarak çizgili şekilde soyulur ve tuzlu suda bekletilir, daha sonra kurulanarak kızgın yağda ters yüz edilerek kızartılır.

Diğer taraftan tavuk göğüsleri küp küp doğranır. Sıvı yağda suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir. Üzerine ince kıyılmış soğan, karabiber, tuz ve sarımsak eklenir ve kavrulur.

Daha sonra doğranmış yeşilbiber, domates, domates salçası ve 1 bardak sıcak su eklenip 15 dakika pişirilir.

Kızartılmış olan patlıcanların ortaları uzunlamasına kesilir ve ortalarına tavuklu içten konulur. 175 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder