18 Mart 2014 Salı

FIRINDA USKUMRU


MALZEMELER:



2 adet orta boy uskumru 

Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan zeytinyağı 
2-3 adet orta boy kuru soğan 
4-5 diş sarımsak 
2-3 adet orta boy patates 
2-3 adet orta boy domates 
1 demet maydanoz 
2 tane limon 
2 çay kaşığı tuz, karabiber 
25-50 gr. tereyağı 
1 çay kaşığı rezene tohumu 
4-5 tane kuru defneyaprağı 



YAPILIŞI:



Yıkanan balıkların her iki tarafına 1 çay kaşığı tuz ve karabiber serpiştirilir, iyice süzülmeleri için kenarda bekletilir. Soğanlar ortadan ikiye bölündükten sonra incecik yarım aylar halinde dilimlenir. Patatesler soyulup ikiye bölünür ve ince yarım halkalar halinde dilimlenir. Domatesler halka halka, sarımsaklar pirinç tanesi büyüklüğünde dilimlenir maydanoz irice doğranır. 

Zeytinyağının yarısı balıkların sığabileceği bir fırın kabına gezdirilir. Soğan dilimleri yayılır. Üstüne patates dilimleri eklenir. 4-5 dilim domates ayrılır ve geri kalan domateslerle sarımsaklar aralara yerleştirilir. Üzerlerine tuz, karabiber serpilip zeytinyağı gezdirilir. Balıklar sebzelerin üzerine yerleştirilir. Üzerine ayrılan domatesler ve dilim limonlar konur. Doğranmış maydanoz eklenir. Kuru defne yaprakları ilave edilir. Üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı konur ve alüminyum folyo ile tepsi örtülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirilir. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder