MALZEMELER:
2 adet orta boy uskumru
Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan
zeytinyağı
2-3 adet orta boy kuru soğan
4-5 diş sarımsak
2-3 adet orta boy patates
2-3 adet orta boy domates
1 demet maydanoz
2 tane limon
2 çay kaşığı tuz, karabiber
25-50 gr. tereyağı
1 çay kaşığı rezene tohumu
4-5 tane kuru defneyaprağı
YAPILIŞI:
Yıkanan balıkların her
iki tarafına 1 çay kaşığı tuz ve karabiber serpiştirilir, iyice süzülmeleri
için kenarda bekletilir. Soğanlar ortadan ikiye bölündükten sonra incecik yarım
aylar halinde dilimlenir. Patatesler soyulup ikiye bölünür ve ince yarım
halkalar halinde dilimlenir. Domatesler halka halka, sarımsaklar pirinç tanesi
büyüklüğünde dilimlenir maydanoz irice doğranır.
Zeytinyağının yarısı balıkların
sığabileceği bir fırın kabına gezdirilir. Soğan dilimleri yayılır. Üstüne
patates dilimleri eklenir. 4-5 dilim domates ayrılır ve geri kalan domateslerle
sarımsaklar aralara yerleştirilir. Üzerlerine tuz, karabiber serpilip zeytinyağı
gezdirilir. Balıklar sebzelerin üzerine yerleştirilir. Üzerine ayrılan
domatesler ve dilim limonlar konur. Doğranmış maydanoz eklenir. Kuru defne yaprakları
ilave edilir. Üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı konur ve alüminyum folyo ile
tepsi örtülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder