MALZEMELER
Yarım bayat ekmek
2 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
150 gr. rendelenmiş beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Bir orta boy soğan
Yarım demet dereotu
Tuz
YAPILIŞI:
YAPILIŞI:
Bayat ekmekler küçük küçük dilimlenir ya da
rondoda ufalanır. Bir kâsede yumurtalar çırpılır, soğan, maydanoz, dereotu
doğranarak çırpılmış olan yumurtalara eklenir. Diğer malzemeler ve ufalanmış
ekmekler bu karışıma ilave edilir ve iyice karıştırılır. Yağlanmış borcama (ya
da fırın tepsisine) dökülür ve önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif
kızarıncaya kadar pişirilir. Ilıkken dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder