Malzemeler:
6 çorba kaşığı
pilavlık bulgur, 200 gram
kıyma, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı acı biber salçası, 1 tatlı
kaşığı domates salçası, 7 su bardağı sıcak su, 1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy kabak, 1 adet ince pırasa, Tuz, karabiber
1 adet orta boy kabak, 1 adet ince pırasa, Tuz, karabiber
Yapılışı:
Tereyağının yarısını
eritip kıymayı kavurun. Domates ve biber salçasını ekleyin. Birkaç dakika sonra
üzerine su, bulgur, tuz ve karabiber ilave edip pişmeye bırakın. Diğer taraftan
kalan tereyağını ayrı bir tavada eritip, sırasıyla küp doğranmış havuç, kabak
ve halka doğranmış pırasayı ekleyin. Birkaç dakika kavurup kenara alın. Bulgur
yumuşamaya başlayınca, sebzeleri ilave edin. 10 dakika pişirip ocaktan alın.
Sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder