18 Mart 2014 Salı

KADINBUDU KÖFTE


1 Su Bardağı Haşlanmış Pirinç
500 Gr. Köftelik Kıyma
1 Adet Kuru Soğan
3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1/2 Demet Maydanoz
3 Çorba Kaşığı Galeta Unu
2 Adet Yumurta
İsteğe Bağlı Tuz
İsteğe Bağlı Karabiber
2 Çorba Kaşığı Su
5 Çorba Kaşığı Un

Soğan çok ince kıyılır ya da rendelenir. Ufak bir tavada ısıtılan 2 kaşık yağa koyulan kıyılmış(rendelenmiş)soğanlar yumuşayana kadar kavrulur. Daha sonra kıymanın yarısı tavaya alınıp tuz da eklenerek kıyma pişene kadar kavrulur. Tava kenara alınıp soğumaya bırakılır.  Öte yandan pirinçler haşlanır.

Kavrulan kıyma kalan kıyma, çırpılmış 1 adet yumurta, haşlanmış pirinç, maydanoz, kırmızı toz biber, karabiber ve tuz ile birlikte iyice yoğrulur ve buzdolabında 15 dakika dinlendirilir.

Bir tabakta 5 çorba kaşığı un, bir başka tabakta da yarım çay kaşığı suyla çırpılan bir adet yumurta hazırlanır. Köfte haline getirilmiş karışım önce una, sonra yumurtaya, sonra yeniden una bulanıp tavada kızdırılmış yağda her tarafı iyice pişirilerek tabağa alınır ve sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.


Not: Önceden kalma pilav da haşlanmış pirinç yerine kullanabilinir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder