1 Su Bardağı
Haşlanmış Pirinç
500 Gr. Köftelik
Kıyma
1 Adet Kuru Soğan
3 Çorba Kaşığı
Sıvıyağ
1/2 Demet Maydanoz
3 Çorba Kaşığı Galeta
Unu
2 Adet Yumurta
İsteğe Bağlı Tuz
İsteğe Bağlı
Karabiber
2 Çorba Kaşığı Su
5 Çorba Kaşığı Un
Soğan çok
ince kıyılır ya da rendelenir. Ufak bir tavada ısıtılan 2 kaşık yağa koyulan
kıyılmış(rendelenmiş)soğanlar yumuşayana kadar kavrulur. Daha sonra kıymanın
yarısı tavaya alınıp tuz da eklenerek kıyma pişene kadar kavrulur. Tava kenara
alınıp soğumaya bırakılır. Öte yandan
pirinçler haşlanır.
Kavrulan kıyma kalan kıyma, çırpılmış 1 adet yumurta,
haşlanmış pirinç, maydanoz, kırmızı toz biber, karabiber ve tuz ile birlikte
iyice yoğrulur ve buzdolabında 15 dakika dinlendirilir.
Bir tabakta 5 çorba kaşığı un, bir başka tabakta da yarım çay kaşığı suyla çırpılan bir adet yumurta hazırlanır. Köfte haline getirilmiş karışım önce una, sonra yumurtaya, sonra yeniden una bulanıp tavada kızdırılmış yağda her tarafı iyice pişirilerek tabağa alınır ve sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.
Bir tabakta 5 çorba kaşığı un, bir başka tabakta da yarım çay kaşığı suyla çırpılan bir adet yumurta hazırlanır. Köfte haline getirilmiş karışım önce una, sonra yumurtaya, sonra yeniden una bulanıp tavada kızdırılmış yağda her tarafı iyice pişirilerek tabağa alınır ve sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.
Not:
Önceden kalma pilav da haşlanmış pirinç yerine kullanabilinir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder