18 Mart 2014 Salı

KAYISI TATLISI



MALZEMELERİ:

1 kg. kuru kayısı
400 gr. şeker
2 çorba kaşığı susam
200 gr. Badem içi ya da ceviz
2 litre su
Yarım limon suyu
Kaymak



YAPILIŞI:



Kuru kayısıları yıkayıp temizledikten sonra geniş bir tencereye alın. Suyu, şekeri ve kayısıları tencereye alarak kaynatın. Kayısılar yumuşadığında tencereden çıkarıp süzün ve soğumaya bırakın.


Bıçakla kayısıların içlerini açarak badem ya da ceviz doldurun. Kayısıları bir tepsiye dizin, orta ateşte kaynatın. Kayısıları pişirdiğiniz hafif ağdalanmış şurubu kayısıların üzerine gezdirin ve soğuduğunda susam serperek ve kaymak ekleyerek  servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder