TANTUNİ KEBAP
MALZEMELER
1 kg dana antrigot , Yarım
çay bardağı sıvıyağ, 4 adet domates, 2 adet orta boy soğan,1
demet maydanoz, 1 çay kaşığı sumak, 1 çay kaşığı pul biber,1 çay
kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik, 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
YAPILIŞI:
Tavla zarı büyüklünde doğranan yağı alınmış dana antrigot yarım çay
bardağı suyla haşlanmaya bırakılır. Haşlanan tantuni eti başka bir tavaya
alınır. Üzerine yarım çay bardağı sıvıyağ ve yarım bardak su ilave edilip harlı
ateşte suyunu çektikçe azar azar su eklenerek kavrulur. Kavrulmasına yakın
karabiber, kırmızıbiber ve kekik ilave edilir.
Tantuni kavrulurken 2 orta boy soğan piyazlık doğranır, kıyılmış
maydanoz, 1’er çay kaşığı sumak ve pul biberle harmanlanır. Domatesler de kabuklarıyla
birlikte küp küp kesilerek ayrı bir tabağa alınır.
Pişmiş olan tantuninin altı iyice kısılır ve ekmek arasına alınacak
tantuninin ekmeği ikiye yarılarak kebabın üzerine bandırılıp bekletilerek
ekmeğin ısınıp yumuşatılması sağlanır. Tantuni servise hazırdır. Afiyet olsun.
Recep Akıl Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder