18 Mart 2014 Salı

TANTUNİ KEBAP


TANTUNİ KEBAP

MALZEMELER

1 kg dana antrigot , Yarım çay bardağı sıvıyağ, 4 adet domates, 2 adet orta boy soğan,1 demet maydanoz, 1 çay kaşığı sumak, 1 çay kaşığı pul biber,1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik, 2 çay kaşığı kırmızı toz biber

YAPILIŞI:

Tavla zarı büyüklünde doğranan yağı alınmış dana antrigot yarım çay bardağı suyla haşlanmaya bırakılır. Haşlanan tantuni eti başka bir tavaya alınır. Üzerine yarım çay bardağı sıvıyağ ve yarım bardak su ilave edilip harlı ateşte suyunu çektikçe azar azar su eklenerek kavrulur. Kavrulmasına yakın karabiber, kırmızıbiber ve kekik ilave edilir.
Tantuni kavrulurken 2 orta boy soğan piyazlık doğranır, kıyılmış maydanoz, 1’er çay kaşığı sumak ve pul biberle harmanlanır. Domatesler de kabuklarıyla birlikte küp küp kesilerek ayrı bir tabağa alınır.
Pişmiş olan tantuninin altı iyice kısılır ve ekmek arasına alınacak tantuninin ekmeği ikiye yarılarak kebabın üzerine bandırılıp bekletilerek ekmeğin ısınıp yumuşatılması sağlanır. Tantuni servise hazırdır. Afiyet olsun.

 Recep Akıl Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder