8 KİŞİLİK
1 Su Bardağı İnce Bulgur, 2 Su Bardağı
Kırmızı Mercimek, 4 Su Bardağı Su, 2 Çay Kaşığı Tuz… 2 Çay Kaşığı Pul Biber, 5
Çay Kaşığı Kimyon, 1 demet yeşil soğan, 1 demet maydanoz… 3 çay kaşığı domates
salçası, 1/2 çorba kaşığı biber salçası, 2 çay bardağı sıvı yağ (2 çorba kaşığı
margarin), 1adet orta boy soğan…
YAPILIŞI:
Kuru soğanı yemeklik
soğan gibi doğrayıp sıvı yağ ile biraz öldürelim. İçine domates salçası ilave
edip ateşten indirelim. Diğer tarafta mercimeği yıkadıktan sonra dört su
bardağı su ile haşlayalım. Mercimekler sararıp suyunu çektikten sonra ateşten
alıp içine ince bulguru ilave ederek karıştıralım.
Kapağını kapatıp 15 dakika bekletelim.
Maydanoz ve soğanın yeşil kısımlarını ince ince doğrayıp diğer malzemelerle
birlikte mercimekle bulgura ilave edelim. Daha sonra köfte şeklinde
biçimlendirerek servis yapalım. Dilerseniz servis tabağına aldıktan sonra
üzerine yarım limon suyunu gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder