18 Mart 2014 Salı

ISLAMA KÖFTE


 MALZEMELER:
 
1/2 kg. dana kıyma
1 adet kuru soğan
İki dilim kurutulmuş ekmek içi
Köfte baharı
Karabiber
Tuz

ISLAMA MALZEMESİ:

İnce dilimlenmiş bayat ekmek
Kemik suyu
Kırmızı toz biber
Sıvı yağ

SÜSLEMEK İÇİN:

2 adet domates
2 adat yeşilbiber

YAPILIŞI:

Köftelik kıymanın içine soğan rendelenir kuru ekmekler ufalanıp baharatları koyulduktan sonra güzelce yoğrularak istenilen büyüklükte köfteler hazırlanır ve en az iki saat dinlendirilmek üzere buzdolabına kaldırılır.

Başka bir tarafta ekmekleri ıslamakta kullanılacak olan kemik suyu hazırlanır içine bir miktar sıvıyağ ile renklendirmek için kırmızı toz biber ve tuz eklenir.

Bayat ekmekler bu suya batırılıp bekletilmeden alınır. Daha önce mangal kömürüyle yakılarak hazırlanmış ızgarada dinlenmeye bırakılan köfteler, kemik suyuna bandırılmış ekmekler, yuvarlak bir biçimde kalınca dilimlenmiş domatesler ve biberlerle birlikte pişirdikten sonra en alta ekmekleri üzerine köfteleri en üstüne de domates ve biberler gelecek şekilde tabağa dizilerek sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Recep Akıl Tarifi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder