MALZEMELER:
1/2 kg. dana kıyma
1 adet kuru soğan
İki dilim kurutulmuş ekmek içi
Köfte baharı
Karabiber
Tuz
Tuz
ISLAMA MALZEMESİ:
İnce dilimlenmiş bayat ekmek
Kemik suyu
Kırmızı toz biber
Sıvı yağ
Kemik suyu
Kırmızı toz biber
Sıvı yağ
SÜSLEMEK İÇİN:
2 adet domates
2 adat yeşilbiber
YAPILIŞI:
Köftelik kıymanın içine soğan rendelenir kuru ekmekler ufalanıp baharatları koyulduktan sonra güzelce yoğrularak istenilen büyüklükte köfteler hazırlanır ve en az iki saat dinlendirilmek üzere buzdolabına kaldırılır.
Köftelik kıymanın içine soğan rendelenir kuru ekmekler ufalanıp baharatları koyulduktan sonra güzelce yoğrularak istenilen büyüklükte köfteler hazırlanır ve en az iki saat dinlendirilmek üzere buzdolabına kaldırılır.
Başka bir tarafta ekmekleri ıslamakta
kullanılacak olan kemik suyu hazırlanır içine bir miktar sıvıyağ ile
renklendirmek için kırmızı toz biber ve tuz eklenir.
Bayat ekmekler bu suya batırılıp bekletilmeden
alınır. Daha önce mangal kömürüyle yakılarak hazırlanmış ızgarada dinlenmeye
bırakılan köfteler, kemik suyuna bandırılmış ekmekler, yuvarlak bir biçimde
kalınca dilimlenmiş domatesler ve biberlerle birlikte pişirdikten sonra en alta
ekmekleri üzerine köfteleri en üstüne de domates ve biberler gelecek şekilde
tabağa dizilerek sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Recep Akıl
Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder