Malzemeleri:
2 kilo kabak, 3 bardak toz şeker, bir su bardağı dövülmüş ceviz.
2 kilo kabak, 3 bardak toz şeker, bir su bardağı dövülmüş ceviz.
Hazırlanışı:
Kabukları
soyulup çekirdekleri çıkarılarak kibrit büyüklüğünde dilimlenmiş kabak geniş tanlı
bir tencereye dizilerek üzerlerine toz şeker dökülür ve ateşe koyulur. Kabak
pişerken suyunu salacağı için fazla su koyulmasına gerek olmayacağı için bir su
bardağı kadar su ilave edilerek kısık ateşte 30 dakika kadar pişirilir. Pişen
kabağın altı iyice kısılarak parlaklığını kazanması için bir iki tutam kadar
daha toz şeker serpilip 5 6 dakika kadar demlendirilir. Daha sonra altı
kapatılarak ateşten indirilir. Soğuduktan sonra üzeirne dövülmüş ceviz
serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.
Recep Akıl Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder