20 Mart 2014 Perşembe

KABAK TATLISI:


Malzemeleri:

2 kilo kabak, 3 bardak toz şeker, bir su bardağı dövülmüş ceviz.

Hazırlanışı:

Kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılarak kibrit büyüklüğünde dilimlenmiş kabak geniş tanlı bir tencereye dizilerek üzerlerine toz şeker dökülür ve ateşe koyulur. Kabak pişerken suyunu salacağı için fazla su koyulmasına gerek olmayacağı için bir su bardağı kadar su ilave edilerek kısık ateşte 30 dakika kadar pişirilir. Pişen kabağın altı iyice kısılarak parlaklığını kazanması için bir iki tutam kadar daha toz şeker serpilip 5 6 dakika kadar demlendirilir. Daha sonra altı kapatılarak ateşten indirilir. Soğuduktan sonra üzeirne dövülmüş ceviz serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.

Recep Akıl Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder