MALZEMELER:
500 Gr.
kuru fasulye, 200 gr. tereyağı, 3 adet orta boy kuru soğan, bir çorba kaşığı
domates salçası, 200 gr. kuşbaşı doğranmış et.
YAPILIŞI:
Kuru
fasulyeyi akşamdan suya koyuyoruz. Sabah suyunu süzüyoruz ve tencereye
alıyoruz. Bol suyla haşlıyoruz. Kaynama esnasında fasulyenin gazı, süt gibi
kabarıyor, köpük köpük oluyor. İşte o köpükleri alıyoruz. Aslında gazını
alıyoruz. Sonra tekrar suyunu süzüyoruz.
Başka
bir tencereye tereyağını koyuyoruz, eritiyoruz. Yemeğin lezzeti bakımından
tencere seçimini güveç ya da bakır tencereden yana kullanıyoruz. Soğanları küp
küp doğruyoruz. Erimiş tereyağına atıyoruz. Kısık ateşte 8-10 dakika kavuruyoruz.
Sonra parça eti ve birkaç kaşık suyla açtığımız salçayı kavrulmuş soğana ilave
ediyoruz. 20 dakika da bu şekilde kavurma işlemini sürdürüyoruz.
Ardından
haşlanmış kuru fasulyeyi döküyoruz. Fasulyenin üzerini geçecek şekilde su ilave
ediyoruz. Kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Bu sırada oluşan köpükleri
alıyoruz. Fasulyeyi bu şekilde 2 saate yakın pişirdikten sonra tencereyi fırına
koyuyoruz. Düşük derecede 20-25 dakika daha fırında pişirip servise alıyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder