18 Mart 2014 Salı

ETLİ KURU FASULYE

MALZEMELER:

500 Gr. kuru fasulye, 200 gr. tereyağı, 3 adet orta boy kuru soğan, bir çorba kaşığı domates salçası, 200 gr. kuşbaşı doğranmış et.

YAPILIŞI:

Kuru fasulyeyi akşamdan suya koyuyoruz. Sabah suyunu süzüyoruz ve tencereye alıyoruz. Bol suyla haşlıyoruz. Kaynama esnasında fasulyenin gazı, süt gibi kabarıyor, köpük köpük oluyor. İşte o köpükleri alıyoruz. Aslında gazını alıyoruz. Sonra tekrar suyunu süzüyoruz.

Başka bir tencereye tereyağını koyuyoruz, eritiyoruz. Yemeğin lezzeti bakımından tencere seçimini güveç ya da bakır tencereden yana kullanıyoruz. Soğanları küp küp doğruyoruz. Erimiş tereyağına atıyoruz. Kısık ateşte 8-10 dakika kavuruyoruz. Sonra parça eti ve birkaç kaşık suyla açtığımız salçayı kavrulmuş soğana ilave ediyoruz. 20 dakika da bu şekilde kavurma işlemini sürdürüyoruz.


Ardından haşlanmış kuru fasulyeyi döküyoruz. Fasulyenin üzerini geçecek şekilde su ilave ediyoruz. Kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Bu sırada oluşan köpükleri alıyoruz. Fasulyeyi bu şekilde 2 saate yakın pişirdikten sonra tencereyi fırına koyuyoruz. Düşük derecede 20-25 dakika daha fırında pişirip servise alıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder