18 Mart 2014 Salı

KARNIYARIK

MALZEMELERİ:

6 tane tombul patlıcan
300 gram kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
3,5 diş sarımsak
Yarım kilo domates
7,8 adet sivri biber
1 yemek kaşığı domates salçası
Yeteri kadar sıvıyağ
Tuz, karabiber, kekik, toz kırmızıbiber
1/3 demet maydanoz

YAPILIŞI:

Patlıcanlar alacalı olarak soyulur. Daha sonra kızgın yağda her tarafı güzelce kızartılarak bir tepsiye alınır ve ortalarından bıçakla çizilerek yarılıp açılır. Ayrı bir yerde yemeklik doğranmış kuru soğanlar sıvı yağda yumuşayıncaya kadar kavrulur ve halka halka doğranmış 4 adet yeşilbiber ve ince kıyılmış sarımsaklar da ilave edilerek kavurma işlemine davam edilir.

Bu karışıma kıyma ilave edilerek suyu çekilene kadar kavrulur. Peşi sıra salça ve rendelenmiş domatesler, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve kırmızı toz biber de ilave edilerek harmanlanıp kısık ateşte bir taşım kadar bir süre daha pişirilip kenara alınır.


Pişirilerek hazırlanmış olan harç ortası yarılmış patlıcanlara doldurulur üzerleri dilimlenmiş domates ve kesilmiş biberlerle süslenerek daha önce 170 derecede ısıtılan fırında patlıcanların üzerindeki biber ve domatesler kızarana kadar ya da 15 dakika kadar pişirilip servise alınır. Afiyet olsun.

Recep  Akıl Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder