MALZEMELERİ:
6 tane tombul patlıcan
2 adet orta boy kuru soğan
3,5 diş sarımsak
Yarım kilo domates
7,8 adet sivri biber
1 yemek kaşığı domates salçası
Yeteri kadar sıvıyağ
Tuz, karabiber, kekik, toz kırmızıbiber
1/3 demet maydanoz
YAPILIŞI:
Patlıcanlar alacalı olarak soyulur. Daha sonra kızgın yağda her tarafı güzelce kızartılarak bir tepsiye alınır ve ortalarından bıçakla çizilerek yarılıp açılır. Ayrı bir yerde yemeklik doğranmış kuru soğanlar sıvı yağda yumuşayıncaya kadar kavrulur ve halka halka doğranmış 4 adet yeşilbiber ve ince kıyılmış sarımsaklar da ilave edilerek kavurma işlemine davam edilir.
Bu karışıma kıyma ilave edilerek suyu
çekilene kadar kavrulur. Peşi sıra salça ve rendelenmiş domatesler, kıyılmış
maydanoz, tuz, karabiber ve kırmızı toz biber de ilave edilerek harmanlanıp
kısık ateşte bir taşım kadar bir süre daha pişirilip kenara alınır.
Pişirilerek hazırlanmış olan harç
ortası yarılmış patlıcanlara doldurulur üzerleri dilimlenmiş domates ve
kesilmiş biberlerle süslenerek daha önce 170 derecede ısıtılan fırında
patlıcanların üzerindeki biber ve domatesler kızarana kadar ya da 15 dakika
kadar pişirilip servise alınır. Afiyet olsun.
Recep Akıl Tarifi
Recep Akıl Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder