Hem lezzetli ve hem de bayat ekmeklerin değerlendirilebileceği lezzetli ve pratik bir köfte...
Malzemeler:
Bir adet bayat ekmek
Bir adet iri boy soğan; rendelenmiş
Yarım demet maydanoz; ince kıyılmış
Yarım demet dere otu; ince kıyılmış
Bir çay bardağı kaşar peyniri rendesi
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 Tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1,5 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Ekmek süt ile ıslatılıp fazla süt el ile sıkılarak süzülür. Süzülen ekmekle birlikte diğer tüm malzemeler derin bir kabın içine alınarak güzelce bir yoğurularak istenildiği bir biçimde köfte haline getirilerek kızgın yağda kızartılır.
Köftelerin yağını alması için servis etmeden önce kağıt havlu serilmiş bir kaba alınır.
Servis edilecek tabağa rendelenmiş kaşar peyniri yayılıp köfteler yerleştirilir ve yeşilliklerle süslenerek servis yapılır. afiyet olsun.
DERLEME
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder