18 Mart 2014 Salı

KREMALI TAVUK



MALZEMELER 

2 su bardağı Mantar 
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım kutu krema
500 gr tavuk göğüs eti
2 adet kırmızıbiber
Bir tutam toz kırmızıbiber
Dereotu ve tuz
 
10, 12 adet arpacık soğan
6, 7diş sarımsak

HAZIRLANIŞI:

Öncelikle tavukları kuşbaşı doğrayıp bir tavada eritilmiş tereyağının içine atın ve çok az kavurun.

Kısa şeritler şeklinde doğradığınız kırmızı biberleri, yeşil biberleri, ilave edip, 3,4 dakika daha kavurun. Arpacık soğanları ve kıyılmış sarımsakları ilave edip birkaç dakika daha soteleyin. Doğranmış mantarları ilave edip karıştırarak pişirin.

Son olarak krema ve tavuk suyunu ilave edip, köri, karabiber, kırmızı toz biber ve tuzunu da ilave ettikten sonra karıştırarak birkaç dakika daha çevirip ocaktan alın.

Arzunuza göre dereotu ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder