MALZEMELER
2 su bardağı Mantar
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım kutu krema
500 gr tavuk göğüs eti
2 adet kırmızıbiber
Bir tutam toz kırmızıbiber
Dereotu ve tuz
10, 12 adet arpacık soğan
2 su bardağı Mantar
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım kutu krema
500 gr tavuk göğüs eti
2 adet kırmızıbiber
Bir tutam toz kırmızıbiber
Dereotu ve tuz
10, 12 adet arpacık soğan
6, 7diş sarımsak
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle tavukları kuşbaşı doğrayıp bir tavada
eritilmiş tereyağının içine atın ve çok az kavurun.
Kısa şeritler şeklinde doğradığınız
kırmızı biberleri, yeşil biberleri, ilave edip, 3,4 dakika daha kavurun.
Arpacık soğanları ve kıyılmış sarımsakları ilave edip birkaç dakika daha
soteleyin. Doğranmış mantarları ilave edip karıştırarak pişirin.
Son olarak krema ve tavuk suyunu ilave
edip, köri, karabiber, kırmızı toz biber ve tuzunu da ilave ettikten sonra
karıştırarak birkaç dakika daha çevirip ocaktan alın.
Arzunuza göre dereotu ile süsleyerek
servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder