18 Mart 2014 Salı

KARIŞIK SEBZELİ BÖREK


MALZEMELER:

Bir tutam ıspanak, iki adet pırasa, bir tutam pazı yaprağı, birkaç diş sarımsak, yarım demet maydanoz, bir adet orta boy soğan, bir demet dereotu, iki adat yumurta, üç çorba kaşığı yoğurt, üç çorba kaşığı çökelek ya da ekşimik, bir avuç ceviz, tuz, karabiber, kırmızıbiber, muskat, yarım çay bardağı süt ya da su, yeterince sıvı yağ

YAPILIŞI:

Soğan ve sarımsak doğranarak bir tava içinde bir miktar kavrulur. İnce ince kıyılmış olan pırasalar bu tavaya koyularak kısık ateşte birkaç dakika daha kavurma işlemine devam edilir. Ispanak, pazı dereotu ve maydanozlar da ilave edilip birkaç dakika daha sotelenir. Fazla ince olmamak kaydıyla kıyılmış ceviz içi ve çökelek (ya da ekşimik) de ilave edilerek birkaç dakika daha kavrulur.

Tüm bunları yaparken ayrı bir kapta üç kaşık yoğurt, iki yumurta yarım çay bardağı süt (su) rendelenmiş muskat güzelce çırpılıp karıştırılır.

Masa üzerine açılan yufkanın tamamı bu karışımla ıslatılarak tavada kavrulan sebzeler üzerine yatılır. Bu işlemden sonra üzeri sebzelerle kaplı yufka pli şeklinde büzülerek toparlanıp yağlanmış bir fırın tepsisine yufkanın bozulmamasına dikkat edilerek güzelce konur ve on beş yirmi dakika kadar beklettikten sonra 200 derece ısıtılmış fırına verilir. Pişmesi için yarım saat, kırk dakika yeterlidir. Afiyet olsun.


NOT: Böreğin her tarafının eşit bir biçimde kızarabilmesi için tepsi fırının orta kısmına konulmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder