MALZEMELERİ
500 gram kuşbaşı kuzu eti
3 adet patlıcan
3 adet patates
3 adet kabak
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
3 adet domates
2 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
5-6 adet yeşilbiber
2 kaşık tere yağ veya zeytin yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
Bir miktar karabiber (çekilmiş)
6 adet 25cm x 35cm ebatlarında
kesilmiş yağlı kâğıt (kebabı sarmak için)
HAZIRLANIŞI
Bezelyeler kaynayan 1,5
su bardağı tuzlu suda haşlanır,
tencereye tere yağ veya zeytin yağ koyulur yağ kızınca kuzu etleri
eklenir kavrulur, yemeklik doğranan soğanlar ve sarımsaklar kuzu etlerinin
üzerine koyulur, iyice kavrulunca kabuklarını soyduğumuz domatesler ilave
edilir. Domatesler suyunu çekince tuzu, biberi eklenir ateşten alınır.
Patlıcanlar alacalı soyulur, kuşbaşı
doğranır tuzlu suda yıkanır ve kızartma işlemi için 15-20 dakika bekletilir
Patates, kabak ve havuçlar soyulur.
Kuşbaşı doğranır. Yeşil biberler iri olarak doğranır hepsi sıvı yağda
kızartılır.
Yağlı kâğıt 2 parçaya bölünür borcama
artı şeklinde yerleştirilir. İçine kızartılan sebzeler yerleştirilir. Haşlanan
bezelyeler ilave edilir. Üzerine kuzu etleri yerleştirilir ve en son
haşladığımız bezelyenin suyundan 1 su bardağı ilave edilir. Yağlı kâğıt iki
taraflı kapatılarak 200 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir. Sıcak
olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder