18 Mart 2014 Salı

KAĞIT KEBABI


 
MALZEMELERİ

500 gram kuşbaşı kuzu eti



3 adet patlıcan
3 adet patates
3 adet kabak
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
3 adet domates
2 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
5-6 adet yeşilbiber
2 kaşık tere yağ veya zeytin yağ
1 tatlı kaşığı pul biber 
1 tatlı kaşığı kekik 
Bir miktar karabiber (çekilmiş) 
6 adet 25cm x 35cm ebatlarında kesilmiş yağlı kâğıt (kebabı sarmak için) 


HAZIRLANIŞI

Bezelyeler kaynayan 1,5 su bardağı tuzlu suda haşlanır,  tencereye tere yağ veya zeytin yağ koyulur yağ kızınca kuzu etleri eklenir kavrulur, yemeklik doğranan soğanlar ve sarımsaklar kuzu etlerinin üzerine koyulur, iyice kavrulunca kabuklarını soyduğumuz domatesler ilave edilir. Domatesler suyunu çekince tuzu, biberi eklenir ateşten alınır.

Patlıcanlar alacalı soyulur, kuşbaşı doğranır tuzlu suda yıkanır ve kızartma işlemi için 15-20 dakika bekletilir

Patates, kabak ve havuçlar soyulur. Kuşbaşı doğranır. Yeşil biberler iri olarak doğranır hepsi sıvı yağda kızartılır.

Yağlı kâğıt 2 parçaya bölünür borcama artı şeklinde yerleştirilir. İçine kızartılan sebzeler yerleştirilir. Haşlanan bezelyeler ilave edilir. Üzerine kuzu etleri yerleştirilir ve en son haşladığımız bezelyenin suyundan 1 su bardağı ilave edilir. Yağlı kâğıt iki taraflı kapatılarak 200 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder