MALZEMELER:
500 gram orta yağlı kıyma
3-4 patates
2 yemek kaşığı margarin
2-3 dilim bayat ekmek içi
Maydanoz,
Tuz,
Karabiber
YAPILIŞI:
İki defa çekilmiş kıymanın içine bir baş soğan rendeleyin. Islatılmış ve suyu sıkılmış ekmek içini, tuzu, karabiberi ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın.
Kıymayı iyice yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Islak avuç arasında yuvarlayın. Kızartma şartlarına göre ısıtılmış tavada köfteleri hafifçe kızartıp bir kaba alın. Parmak kalınlığında kesilmiş patatesleri de kızartıp bir pişirme kabına alın. Patateslerin üzerine köfteleri düzgünce yerleştirin.
Fındık büyüklüğünde doğranmış domatesleri iki, üç dakika kavurun. Sonra bir bardak su ile kaynatın.
Hazırlanan bu karışımı köftelerin üzerinde gezdirin. Çok kısık ateşte on, on beş dakika pişirin. Pişen yemeği servis tabağına alırken köfteleri patateslerin üzerine gelecek şekilde yerleştirilmesine dikkat edin. Afiyet olsun.
500 gram orta yağlı kıyma
3-4 patates
2 yemek kaşığı margarin
2-3 dilim bayat ekmek içi
Maydanoz,
Tuz,
Karabiber
YAPILIŞI:
İki defa çekilmiş kıymanın içine bir baş soğan rendeleyin. Islatılmış ve suyu sıkılmış ekmek içini, tuzu, karabiberi ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın.
Kıymayı iyice yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Islak avuç arasında yuvarlayın. Kızartma şartlarına göre ısıtılmış tavada köfteleri hafifçe kızartıp bir kaba alın. Parmak kalınlığında kesilmiş patatesleri de kızartıp bir pişirme kabına alın. Patateslerin üzerine köfteleri düzgünce yerleştirin.
Fındık büyüklüğünde doğranmış domatesleri iki, üç dakika kavurun. Sonra bir bardak su ile kaynatın.
Hazırlanan bu karışımı köftelerin üzerinde gezdirin. Çok kısık ateşte on, on beş dakika pişirin. Pişen yemeği servis tabağına alırken köfteleri patateslerin üzerine gelecek şekilde yerleştirilmesine dikkat edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder