ALTI KİŞİLİK MALZEME LİSTESİ:
6 Adet orta boy
patlıcan, 8 Adet orta boy kuru soğan, 3 Adet orta boy domates, 6 adet sivri
biber, 1 Su bardağı sıvı yağ, 8-10 diş sarımsak, 1 Demet maydanoz, Kızartmak
için sıvı yağ, Yeterince tuz ve toz şeker
NOT: Patlıcanlar közlenerek de yapabilir.
Arzuya göre kıyma da koyulabilir.
HAZIRLANIŞI:
Patlıcanları alaca
soyduktan sonra uzunlamasına yarıp tuzlu suda 20 dakika kadar bekletelim.
Piyazlık kıydığımız soğanları tencerede 1 su bardağı sıvı yağ ile birlikte orta
ısılı ateşte kavuralım. İnce ince kıydığımız sarımsakları kavurduğumuz soğana
ilave edelim. Kuru soğanlar yumuşayınca kabuğunu soyup ufak ufak doğradığımız
domatesleri ve tuzu ekleyerek kavurmaya devam edelim. Domatesler eriyince 1-2 bardak
su ve ince kıyılmış maydanozu da ilave edip hepsinin iyice pişmesini
sağlayalım. Soğanlar yeterince pişince ateşin altını kapatalım.
Patlıcanların suyunu süzüp sıktıktan
sonra bol kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartalım. Fırın tepsisine yarık
kısmı üste gelecek şekilde dizelim. Bir tatlı kaşığı yardımıyla yardığımız
yerden genişleterek açalım, içine bir fiske tuz, bir fiske toz şeker serptikten
sonra suyunu süzdüğümüz soğanları patlıcanların içine dolduralım. Kaşığın
tersiyle üstlerini düzleyip üstüne 1/2 dilim domates ve 1 adet sivri biber
koyalım. Süzdüğümüz suyu da patlıcanların üstüne dökelim. Önceden ısıtılmış 200
derece fırında domates ve biberler(20 - 25 dakika) renk alıncaya kadar
pişirelim. Soğuduktan sonra servis yapalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder