18 Mart 2014 Salı

ŞAM TATLISI


Malzemesi

3 bardak pilavlık bulgur, İki kaşık tere yağ, İki tane orta bay domates, 3,4 adet sivri biber, Bir orta boy kuru soğan,İki diş sarımsak, Bir kaşık salça, Karabiber, kuru nane, Tuz, Su

Yapılışı:

Domatesler soyulup küp küp, biberler halka halka, kuru soğan ve sarımsaklar yemeklik doğranır,  Tereyağını eritip soğanlar tencereye alınıp kavrulur. Üzerine sarımsaklar, biberler ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir. Salça eklenip bir iki dakika daha karıştırılır.  Küp küp doğranmış domatesler de koyulduktan sonra kavurma işlemi bir süre daha sürdürülür. En son olarak bulgur tencereye alınarak üzerine çıkacak kadar sıcak su koyulup baharatlar ve tuz eklenerek tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte suyu çekilene kadar pişirilir. Tencerenin altı kapatıldıktan sonra 20 dakika kadar demlendirilir ve servis edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder