Malzemesi
3 bardak pilavlık
bulgur, İki kaşık tere yağ, İki tane orta bay domates, 3,4 adet sivri biber, Bir
orta boy kuru soğan,İki diş sarımsak, Bir kaşık salça, Karabiber, kuru nane, Tuz,
Su
Yapılışı:
Domatesler
soyulup küp küp, biberler halka halka, kuru soğan ve sarımsaklar yemeklik
doğranır, Tereyağını eritip soğanlar
tencereye alınıp kavrulur. Üzerine sarımsaklar, biberler ilave edilerek kavurma
işlemine devam edilir. Salça eklenip bir iki dakika daha karıştırılır. Küp küp doğranmış domatesler de koyulduktan
sonra kavurma işlemi bir süre daha sürdürülür. En son olarak bulgur tencereye
alınarak üzerine çıkacak kadar sıcak su koyulup baharatlar ve tuz eklenerek
tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte suyu çekilene kadar pişirilir.
Tencerenin altı kapatıldıktan sonra 20 dakika kadar demlendirilir ve servis
edilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder