20 Mart 2014 Perşembe

SARAY PİLAVI


Malzemeler:

2 bardak pirinç, 1 avuç pilavlık fıstık, 1 su bardağı kavrulmuş mantar, 1 demet dereotu, 3 bardak haşlanmış tavuk suyu, haşlanmış ve didilmiş tavuk, 1 su bardağı haşlanmış nohut, zeytinyağı, 1 çay bardağı mısır, karabiber.

Hazırlanışı:

Önce zeytin yağında fıstıklar kavrulur. Daha sonra haşlanmış nohut, kavrulmuş mantar ve mısırlar da eklenip bir iki dakika çevrilir. Pirinç de ilave edildikten sonra çevirmeye devam edilerek kavrulur. Kavurma işleminden sonra tavuk suyu da ilave edilerek su çekinceye kadar harlı ateşte  su çekildikten sonra oldukça kısık bir ateşte pişirilir.

Pilav piştikten sonra pilavın üzerine kâğıt bir havlu serilip kapağı kapatılarak 20 dakika kadar demlenmeye bırakıldıktan sonra servis tabağına alınarak ince ince kıyılmış dereotu pilavın üzerine serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.

Not: Genellikle bir bardak pirinç için 1.5 bardak su ilave ediliyor olmasına rağmen pirincin kalitesine ve cinsine göre bu ölçü değişebilir. En iyisi ölçü olarak kendi tecrübenizi kullanmanızdır.

Recep Akıl tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder