18 Mart 2014 Salı

DALYAN KÖFTE:


MALZEMELER:

500 Gr. Kıyma, 2 Adet Orta Boy Soğan, 1/2 Su Bardağı Galeta Unu, 1 Çorba Kaşığı Tereyağı1/2 Demet Maydanoz, 2 Adet Yumurta, 1 Diş Sarımsak, İsteğe Bağlı Kimyon, İsteğe Bağlı Karabiber, İsteğe Bağlı Nane,2 Adet İç için; Patates, 1 Su Bardağı Bezelye, 2 Adet Havuç

YAPILIŞI:

Köftenin bütün malzemelerini (yumurta hariç) derin bir kapta yoğurun  ve mümkünse bir gece bekletin. Ertesi gün içine bir adet yumurta kırarak tekrar yoğurun. Geniş bir fırın tepsisinin içerisine streç film serip köfte harcını tepsiye dökün ve tamamen tepsiyi kaplayacak şekilde elinizle bastırarak yayın.

Havucu (bütün olarak), bezelyeyi, patatesi (uzun uzun dilimlenmiş) ve yumurtaları haşlayın. Haşladığınız sebzeleri ve yumurtayı dikdörtgen biçiminde yaydığınız kıymanın tam ortasına yerleştirin. Streç filmin yardımıyla köftenin bir ucunu diğer ucuyla birleştirerek rulo haline getirin. Birleşme yeri alta gelecek şekilde köfteyi ters çevirin ve streç filmi çıkarın. Üzerine, dağılmaması için yumurta akı sürün.

Tereyağını küçük parçalar haline köftenin üzerine serpiştirin ve tepsiyi önceden ısıttığınız 180 derecelik fırına verin. 20 dakikada bir saldığı suyunu bir kaşık yardımıyla üzerine gezdirerek kızarana ve artık su kalmayana kadar pişirin.

NOT: Dana eti kullanacaksanız, seçiminizi hayvanın sırt bölgesinden kullanın. Bu bölge hayvanın en az hareket eden bölgesi olduğu için bu bölgeden çıkan antrikot, kontrfile ve bonfile diğer kısımlardan daha yumuşaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder