MALZEMELER:
500 Gr.
Kıyma, 2 Adet Orta Boy Soğan, 1/2 Su Bardağı Galeta Unu, 1 Çorba Kaşığı
Tereyağı1/2 Demet Maydanoz, 2 Adet Yumurta, 1 Diş Sarımsak, İsteğe Bağlı
Kimyon, İsteğe Bağlı Karabiber, İsteğe Bağlı Nane,2 Adet İç için; Patates, 1 Su
Bardağı Bezelye, 2 Adet Havuç
YAPILIŞI:
Köftenin
bütün malzemelerini (yumurta hariç) derin bir kapta yoğurun ve mümkünse
bir gece bekletin. Ertesi gün içine bir adet yumurta kırarak tekrar yoğurun.
Geniş bir fırın tepsisinin içerisine streç film serip köfte harcını tepsiye
dökün ve tamamen tepsiyi kaplayacak şekilde elinizle bastırarak yayın.
Havucu
(bütün olarak), bezelyeyi, patatesi (uzun uzun dilimlenmiş) ve yumurtaları
haşlayın. Haşladığınız sebzeleri ve yumurtayı dikdörtgen biçiminde yaydığınız
kıymanın tam ortasına yerleştirin. Streç filmin yardımıyla köftenin bir ucunu
diğer ucuyla birleştirerek rulo haline getirin. Birleşme yeri alta gelecek
şekilde köfteyi ters çevirin ve streç filmi çıkarın. Üzerine, dağılmaması için
yumurta akı sürün.
Tereyağını
küçük parçalar haline köftenin üzerine serpiştirin ve tepsiyi önceden
ısıttığınız 180 derecelik fırına verin. 20 dakikada bir saldığı suyunu bir
kaşık yardımıyla üzerine gezdirerek kızarana ve artık su kalmayana kadar
pişirin.
NOT: Dana eti
kullanacaksanız, seçiminizi hayvanın sırt bölgesinden kullanın. Bu bölge
hayvanın en az hareket eden bölgesi olduğu için bu bölgeden çıkan antrikot, kontrfile
ve bonfile diğer kısımlardan daha yumuşaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder