VİŞNE REÇELİ
MALZEMELERİ:
1 adet limon ya da
limon tuzu
YAPILIŞI:
Vişneler
yıkanır. Sapları ayıklanır. Çekirdekleri çıkartılır. Tencereye bir sıra vişne
dizilir. Üzerini örtecek kadar şeker konur. Tekrar bir sıra vişne dizilir. Üstü
şekerle kaplanır. Bir kaç saat bekletilir. Vişneler suyunu bırakınca tencere
ateşe alınır ve Kızık ateşte kaynamaya bırakılır. Arada üzerinin köpüğü alınır.
Vişneler pişmeye başlayınca bir limon suyu ya da bir çay kaşığı limon tuzu
ilave edilir. Bir iki taşım kaynatılarak altı kapatılır. Birkaç gün güneşte
bırakılır koyulaşınca kavanozlara alınır.
________________________
VİŞNE MARMELATI
MALZEMELERİ:
5Kg. Şeker
2 bardak su
HAZIRLANIŞI:
Vişneleri bol suda
iyice yıkayıp, sapları ile birlikte tencereye koyun. Tencereye iki su bardağı
su ilave edip, kapağını kapattıktan sonra ateşe oturtun. Vişneler saldıkları
suyu tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın. Vişneleri tahta bir
kaşık yardımıyla ezip süzgeçten geçirin, şeker katın ve tekrar ateşe oturtun.
Karıştırarak, marmelat koyuluğuna gelinceye dek kaynatın. Marmelat kıvamına
geldiğinde tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın. Vişne marmelatı
ılındığında kavanozlara boşaltın. Marmelat soğuduğunda kavanozların kapaklarını
kapatıp, serin bir yerde saklayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder