18 Mart 2014 Salı

VİŞNE REÇELİ & VİŞNE MARMELATI








VİŞNE REÇELİ


MALZEMELERİ:

1 kg vişne
1 kg şeker
1 adet limon ya da limon tuzu

YAPILIŞI:

Vişneler yıkanır. Sapları ayıklanır. Çekirdekleri çıkartılır. Tencereye bir sıra vişne dizilir. Üzerini örtecek kadar şeker konur. Tekrar bir sıra vişne dizilir. Üstü şekerle kaplanır. Bir kaç saat bekletilir. Vişneler suyunu bırakınca tencere ateşe alınır ve Kızık ateşte kaynamaya bırakılır. Arada üzerinin köpüğü alınır. Vişneler pişmeye başlayınca bir limon suyu ya da bir çay kaşığı limon tuzu ilave edilir. Bir iki taşım kaynatılarak altı kapatılır. Birkaç gün güneşte bırakılır koyulaşınca kavanozlara alınır.

________________________


VİŞNE MARMELATI

MALZEMELERİ:

5Kg. Şeker
2 bardak su                                                                                                                                            
5 kg. olgun vişne

HAZIRLANIŞI:


Vişneleri bol suda iyice yıkayıp, sapları ile birlikte tencereye koyun. Tencereye iki su bardağı su ilave edip, kapağını kapattıktan sonra ateşe oturtun. Vişneler saldıkları suyu tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın. Vişneleri tahta bir kaşık yardımıyla ezip süzgeçten geçirin, şeker katın ve tekrar ateşe oturtun. Karıştırarak, marmelat koyuluğuna gelinceye dek kaynatın. Marmelat kıvamına geldiğinde tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın. Vişne marmelatı ılındığında kavanozlara boşaltın. Marmelat soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde saklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder