18 Mart 2014 Salı

FIRINDA MAKARNA


 MALZEMELER:

250 gr. 3 numara (düdük) makarna

600 gr. süt (3 su bardağı)

5 adet yumurta

2 çorba kaşığı margarin

Yarım tatlı kaşığı tuz

1 tutam karabiber

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri



YAPILIŞI:

Makarnayı bol kaynar suda içine yeterince tuz atarak 12 dakika haşlayın. Haşladıktan sonra süzün ve soğuk su ile yıkayın. Yağlanmış bir tepsiye makarnayı aktarın, tuzunu ve biberini katıp karıştırın. Sonra aynı kaba düzgünce yayın başka bir kapta yumurta ve sütü iyice çırpın. Makarnanın üzerine gezdirin. En son üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. 195 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder