MALZEMELERİ:
Köfte için:
750 gr orta yağlı
dana kıyması
2 dilim bayat ekmek içi
1adet orta boy rendelenmiş soğan
Yarım çay kaşığı karabiber
3 diş sarımsak
Kabarması için 1 tatlı kaşığı karbonat
2 dilim bayat ekmek içi
1adet orta boy rendelenmiş soğan
Yarım çay kaşığı karabiber
3 diş sarımsak
Kabarması için 1 tatlı kaşığı karbonat
Sosu İçin:
3 su bardağı kemik
suyu
1 yemek kaşığı domates salçası
1Çorba kâsesi yoğurt
1 yemek kaşığı domates salçası
1Çorba kâsesi yoğurt
8 tane döner pidesi
(bayat pide tercih edilmeli)
YAPILIŞI:
Köftelik
malzemeler iyice yoğrulup köfteler yuvarlak yapılıp kızartılır. Döner pideleri
kare biçiminde kesilip hazırlanır. Önceden üç saat kadar kaynatılmış kemik suyu
sıcak olarak pidelerin üzerine dökülür ve üzeri bir kapla kapatılıp pidelerin
et suyunu içmesi için birkaç dakika bekletildikten sonra fazlası süzülür. Daha
sonra yumuşamış pidelerin üzerine çırpılmış olan yoğurt ve yine inceltilmiş
salça sosu yayılır. Eritilip kızartılan tereyağı da pidelerin üzerine
döküldükten sonra kızartılmış olan köfteler dizilir ve servis edilir. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder