18 Mart 2014 Salı

BALABAN KÖFTE


MALZEMELERİ:

Köfte için:

750 gr orta yağlı dana kıyması
2 dilim bayat ekmek içi
1adet orta boy rendelenmiş soğan
Yarım çay kaşığı karabiber
3 diş sarımsak
Kabarması için 1 tatlı kaşığı karbonat


Sosu İçin:

3 su bardağı kemik suyu
1 yemek kaşığı domates salçası
1Çorba kâsesi yoğurt
8 tane döner pidesi (bayat pide tercih edilmeli)

YAPILIŞI:

Köftelik malzemeler iyice yoğrulup köfteler yuvarlak yapılıp kızartılır. Döner pideleri kare biçiminde kesilip hazırlanır. Önceden üç saat kadar kaynatılmış kemik suyu sıcak olarak pidelerin üzerine dökülür ve üzeri bir kapla kapatılıp pidelerin et suyunu içmesi için birkaç dakika bekletildikten sonra fazlası süzülür. Daha sonra yumuşamış pidelerin üzerine çırpılmış olan yoğurt ve yine inceltilmiş salça sosu yayılır. Eritilip kızartılan tereyağı da pidelerin üzerine döküldükten sonra kızartılmış olan köfteler dizilir ve servis edilir. Afiyet olsun.

NOT: Köftelik kıyma ne kadar çok yoğrulursa lezzeti o oranda çoğalır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder