27 Temmuz 2014 Pazar

PATLICAN KAYGANA


MALZEMELERİ:





5 adet orta büyüklükte patlıcan
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı kuş üzümü
2 dolu çorba kaşığı un
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
Yeterince tuz
1 silme tatlı kaşığı pul biber
kızartmak için sıvı yağ

Sosu için:

1 su bardağı Yoğurt
2-3 dal Maydanoz
3-4 dal Dereotu
1 dal Taze soğanın yeşil kısmı
2 çorba kaşığı Sirke


YAPILŞI:

Patlıcanlar alaca soyulup kızartıldığında kıtır kıtır olması isteniyorsa bir su bardağı süt ve bir buçuk bardak su karıştırılıp soyulan patlıcanlar bu karışımın içine koyularak 10, 15 dakika kadar bekletildikten sonra çıkartılıp suları iyice sıkılarak rendelenir ve genişçe bir kaba alınır.

Rendelenmiş olan patlıcanlara yumurta, kuş üzümü, fıstık, pul biber, yenibahar, karabiber ve un ilave edilerek iyice karıştırılır. Son olarak yeterince tuz da eklenir ve bir kaşık yardımıyla kızdırılmış yağa koyularak her iki tarafı da kızartılıp bir tabağa alınır.

SOSUN HAZILANMASI

Yeşil soğan yaprakları, maydanoz ve dereotu ince kıyılıp sirke ilave edilir. Servis yapılırken bu sos patlıcan kayganasına ilave edilir.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder