2 adet orta boy patates
2 adet orta boy kabak
2 adet orta boy kemer patlıcan
150 -
2 orta boy soğan
3 adet orta boy domates
4 -5 adet yeşil acı biber
½ demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2-3 diş sarımsak
1 su bardağına yakın sıvıyağ (kızartmak için)
1 tatlı kaşığı tereyağı
½ çay bardağı
zeytinyağı
YAPILIŞI:
Patlıcanlar alaca soyulur, ortadan boyuna kesilir ve 3-4 cm
uzunluğunda doğranır. Patlıcanın acısını almak için önceden hazırlanmış tuzlu
suya koyulur ve 15-20 dakika bekletip, suyu sıkarak kâğıt havlu ile kurulanır.
Kabaklar kazınır ve yıkanır, patlıcanlar gibi ortadan ikiye bölünerek aynı
boyda kesilir. Patatesler soyulur, yıkanır ve yemeklik doğranır.
Patlıcanlar alaca soyulur, ortadan boyuna kesilir ve 3-
Tavada kızdırılan kızartma yağında önce
patatesler, sırasıyla kabak ve patlıcanlar kızartılarak bor cama ya da fırın
tepsisine dizilir. Bir başka teflon tavada yağ koyulmadan kıyma 4-5 dakika
sotelendikten sonra½ çay bardağı sıvı yağ ilave edilip yemeklik doğranmış olan
soğanlar katılır ve soğanlar diriliğini kaybedene kadar kavrulur. Daha sonra
ince doğranmış sarımsaklar ve yeşilbiberler eklenerek bir on dakika kadar daha
sotelenir. En son olarak küp, küp doğranmış domatesler, karabiber, tuz ve kekik
de ilave edilerek tüm bu malzemeler birbiriyle özleşene kadar 15 dakika kadar
pişirilir. Karışım piştikten sonra ince kıyılmış maydanozlar da üzerine
serpilip ocağın altı kapatılır.
Pişen bu sos kızartılıp fırın tepsisine alınmış
olan sebzelerin üzerine yayılır. Tüm bunların üzerine de dilimlenmiş domates ve
fındık büyüklüğünde 5-6 parça tereyağı koyulur. Bir çay bardağı sıcak su
gezdirilerek ilave edilir, 200 derecelik fırında yarım saat kadar pişirilir.
Fırından alınan karışık sebzeli oturtma sıcak
olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder